Klíčové slovo: rekonstrukce

Malý byt o rozloze 34 m2 ve Skandinávském stylu

Tento malý, ale stylový byt o rozloze 34 m2 se nachází přímo v centru Stockholmu, Švédsko. Prostor na spání je vyřešen za skleněnou zdi a obývací prostor je spojen s jídelnou a kuchyni. Byt je slunečný, také jsou zde využité světlé a lesklé barvy, které optický rozšiřuji prostor a výzdoba ve skandinávském stylu vypadá velmi moderně.      ...

Malý apartmán v centru Londýna s neatraktivní historii

Zatímco anglická šlechta žije v palácích na venkově, běžní lidé se snaží najít bydlení co nejblíže svému pracovišti. Občas je toto bydlení v centru velkého města, kde již tak je málo místa. Dnešní příběh je o tom, jak se útulně zabydlet na veřejných toaletách, pokud už to jinak nejde. Anglická architektka Laura Jane Clark si všimla chátrající a dlouho nevyužívané stavby, kolem které každý den jezdila. Začala pátrat a za nedlouho zjistila,…...

Rekonstrukce starého statku ve Španělské vesnici

Firma Dom – Arquitectura představila projekt obnovy starého statku ve španělské vesnici Livia. Projektanti splnili požadavky majitelů, kteří si přáli stylové a moderní bydlení ve staré budově a zároveň, aby byly zachovány staré prvky objektu. Původní kamenné zdi, dřevěné trámy a železné prvky zachovali historického ducha tohoto statku.  ...

Jak dopadla rekonstrukce starého statku

Tento starý statek se nachází v údolí katalánských Pyrenejích v severním Španělsku. Skládá se ze tří budov, které byly v roce 2000 přestavěny do prostorné rezidence. K rekonstrukci byly využité hlavně přírodní materiály jako jé kámen, a několik druhu dřeva. Hlavní budova a stodola byly spojený skleněnou chodbou a dohromady tvoři 475 m2 obytné plochy....

Byt se záměrně nedokončenou rekonstrukcí

Tento byt s nedokončenou rekonstrukcí, vypadající více než skromně je ve skutečnosti úmyslným projektem firmy HB6B. Nachází se ve Stockholmu, kde se preferuje Skandinávský styl, ovšem tento byt je jedinečný a má svůj styl. Malý pokoj o rozloze 36 m2 byl 30 let využíván jako sklad nábytku. Nebyla zde žádná elektřina, žádné vybavení ani dekorace. Architekt se ujal tohoto projektu s neobvyklým cílem – zachovat všechny historické prvky a zároveň…...

ZE ŠKOLNÍHO AUTOBUSU DŮM NA KOLECH

Kamarádi z Kanady si koupili školní autobus a společně ho předělali v obytný prostor. Jedná se o kanadský autobus z roku 1986. Nikdo z přátel podílejících se na rekonstrukci autobusu nebyl žádným řemeslníkem a přesto se jim povedlo vytvořit tento mistrovský kousek. Přejeme jim šťastné cestování....

Stará stodola přeměněná na moderní dům

Majitel telekomunikační společnosti Mark Collins, viděl potenciál ve staré kamenné stodole, postavené na počátku 18. století v oblasti Cotswolds v Anglii. Koupil ji za účelem přeměny v soukromou rezidenci a kancelář v roce 2004. Bez zkušeností v oblasti architektury a designu se Markovi po pěti letech podařilo přeměnit starou stodolu na novodobý dům o obytné ploše 750 m2....